Recept: Dýňáčky se špenátem

dne

Při vymýšlení obědů pro Sebastiána dělám hodně často placky. Je to snadné a rychlé a Sebastiánovi se zavděčím, protože ač si nemůžu stěžovat, že by něco neměl rád, je občas dost vybíravý. Tenhle recept patří mezi „dýňové“ a určitě ho vyzkoušejte. Když přidáte trochu víc česneku a soli, bude určitě chutnat i dospělým.

Dýňové placky se špenátem

Ingredience:

  • ½ dýně
  • hrst špenátu
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • sůl, pepř, případně čerstvé bylinky
  • olej

Postup:

  1. Dýni vydlabeme a nastrouháme.
  2. Cibuli nakrouháme na jemno, česnek prolisujeme.
  3. Špenát pokrájíme na drobnější proužky.
  4. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto podobné tomu bramborákovému.
  5. Na rozpáleném oleji (masožravci mohou použít také sádlo) smažíme do zlatova.
  6. Dýňáčky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

recept

Další dýňový recept ZDE.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Kaštanová kaše

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *