Recept: Dýňové noky na špenátu

Tenhle recept je speciálně určen pro vegany do Podílné. Doufám, že jim na zahradě nějaká ta dýně vyrostla (nebo že nějakou vyšmelili u sousedů). Jájíci, prosím pak feedback.

Dýňové noky na špenátu

Ingredience:

  • 1 menší Hokkaidó
  • 1 konzerva cizrny/150 g vařené cizrny/100 g cizrnové mouky + voda
  • 250 g listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • tymián + sůl
  • muškátový oříšek
  • olivový olej

Postup:

  1. Dýni rozdělíme minimálně na čtvrtky (trochu mě zaskočilo, jak to jde ztuha, ale kupodivu jsem si u toho neuřízla žádný prst) a vydlabeme semínka i s těmi podivnými cancourky kolem (semínka lze usušit a opražit v troubě). Kousky dýně dáme následně péct na 180 stupňů a cca 40 minut.
  2. Upečenou dýni rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou (jde to pooomaaaluuu) a smícháme s cizrnou (já jsem použila cizrnovou mouku), v případě potřeby přidáme vodu.
  3. Sladkou verzi noků stačí dochutit jen muškátovým oříškem, do té se hodí například sůl a tymián.
  4.  Z těsta vytvoříme lžičkou či rukou noky (bacha, dost to lepí, takže padlo dost sprostých slov) a klademe na plech na pečící papír.
  5. Noky pečeme na 180 stupňů asi 25 minut.
  6. Mezitím, co se budou péct nočky, si připravíme špenát. Na olivovém oleji osmahneme plátky česneku, přidáme špenát, trochu vody a podusíme. Dochutíme solí.
  7. Nočky poklademe na špenátové lůžko.

Dobrou chuť!

noky

Za inspiraci děkuji BB Star a za dýni kamarádovi Zdeňkovi.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Recept: Žluté rizoto

Jeden komentář Přidejte váš

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *