Recept: Jáhlové knedlíčky a jahodami

Letní (česká) várka jahod má velkou nevýhodu. Chcete je jíst na kila. Se Sebastiánem jsme si udělali jeden den koktejl z jahod, banánu a domácího ovesného mléka, další den jsme je jen tak zobali a nakonec došlo i na sladký oběd. 

knedlíčky

Jáhlové knedlíčky s jahodami

Ingredience:

  • 3/4 hrnku jahel
  • 1/4 hrnku rýže 
  • přirozeně bezlepková mouka (já jsem použila pohankovou)
  • čerstvé jahody
  • datlový nebo jiný sirup

Postup:

  1. Jáhly několikrát zpaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a podivného aroma.
  2. Do hrnce dáme jáhly, rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody (2 hrnky). Vaříme do změknutí asi 20 minut.
  3. Směs jahel s rýži následně můžeme, ale nemusíme rozmixovat na lepkavou hmotu. Podsypeme tolikrát moukou, dokud se těsto bude lepit.
  4. Vytvarujeme válečky, kulaté knedlíčky nebo oválné nočky. A dáme vařit do lehce osolené vody. Knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu.
  5. Mezitím si rozmačkáme nebo rozmixujeme jahody, přidáme sladidlo a lehce povaříme. 
  6. Knedlíčky nakonec přelijeme hotovou jahodovou omáčkou, můžeme přidat i rozpuštěné máslo.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Vánoce a tipy pro Ježíška: hračky a knihy pro nejmenší

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *