Babyfood Rodiče V kuchyni

Recept: Kapří bochánky s ricottou a špenátem

Na Štědrý den jím tradičního kapra z naší rodiny jen já. Martin a jeho rodina se přiklání raději ke klasickým kuřízkům, a tak si dělám radost a vždy si kousek ryby donesu. Letos nebudu sama, mám totiž Sebastiána! Ale protože věřím, že by ho mohly u večeře vystrašit soucitné pohledy ostatních, vymyslela jsem pro něj odlehčenou variantu.

Díky receptu připravíte 20 – 25 bochánků, ale můžete je udělat i z většího množství nebo ze zbytku ricotty, špenátu a cibule upéct špenátovo-riccotový koláč v listovém těstě.

Kapří bochánky s ricottou a špenátem

Ingredience:

  • 150 g kapří filety (můžeme ale klidně použít i lososa či jinou oblíbenou rybu)
  • ¼ cibule
  • hrst listového špenátu
  • ¼ vaničky ricotty
  • 2 lžíce hladké mouky (já používám špaldovou)
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 1 vejce
  • menší hrst strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme propraný a pokrájený špenát.
  2. Jakmile se špenát zatáhne a zmenší svůj objem, přendáme ho do mísy.
  3. Špenát na cibulce smícháme s ricottou, parmazánem, vajíčkem, moukou a strouhankou a nakonec zalijeme lžíce oleje. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Do připravené směsi patří ještě rybí maso, rozmixované do kaše. Vypadá to sice nevábně, ale mnohonásobně tím klesne riziko, že objevíte při jídle kost.
  5. Všechny ingredience promícháme a necháme pár minut odpočinout.
  6. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme dvěma lžičkami hrudky.
  7. Pečeme na 180°C asi 30 minut, dokud bochánky nezhnědnou.
  8. Podáváme s bramborem, pro dospělé třeba s vídeňským bramborovým salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.