Recept: Kapří bochánky s ricottou a špenátem

Na Štědrý den jím tradičního kapra z naší rodiny jen já. Martin a jeho rodina se přiklání raději ke klasickým kuřízkům, a tak si dělám radost a vždy si kousek ryby donesu. Letos nebudu sama, mám totiž Sebastiána! Ale protože věřím, že by ho mohly u večeře vystrašit soucitné pohledy ostatních, vymyslela jsem pro něj odlehčenou variantu.

Díky receptu připravíte 20 – 25 bochánků, ale můžete je udělat i z většího množství nebo ze zbytku ricotty, špenátu a cibule upéct špenátovo-riccotový koláč v listovém těstě.

Kapří bochánky s ricottou a špenátem

Ingredience:

  • 150 g kapří filety (můžeme ale klidně použít i lososa či jinou oblíbenou rybu)
  • ¼ cibule
  • hrst listového špenátu
  • ¼ vaničky ricotty
  • 2 lžíce hladké mouky (já používám špaldovou)
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 1 vejce
  • menší hrst strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme propraný a pokrájený špenát.
  2. Jakmile se špenát zatáhne a zmenší svůj objem, přendáme ho do mísy.
  3. Špenát na cibulce smícháme s ricottou, parmazánem, vajíčkem, moukou a strouhankou a nakonec zalijeme lžíce oleje. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Do připravené směsi patří ještě rybí maso, rozmixované do kaše. Vypadá to sice nevábně, ale mnohonásobně tím klesne riziko, že objevíte při jídle kost.
  5. Všechny ingredience promícháme a necháme pár minut odpočinout.
  6. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme dvěma lžičkami hrudky.
  7. Pečeme na 180°C asi 30 minut, dokud bochánky nezhnědnou.
  8. Podáváme s bramborem, pro dospělé třeba s vídeňským bramborovým salátem.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  ...mámy na mateřské nemají do čeho píchnout?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *