Recept: Syté placky z dýně a cukety

S podzimem tradičně přichází velké množství dýní v obchodech. Sebík už je nemiluje tolik, jako když byl menší, proto se je snažím zakamuflovat do nejrůznějších podob. Naposledy jsme si udělali k rychlému obědu placičky, které nás překvapivě i docela zasytily.

Dýňovo-cuketové placky

Ingredience:

  • ½ dýně Hokkaidó
  • 1 cuketa
  • cca 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • cca 2 lžíce mouky (použila jsem hladkou špaldovou)
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Cuketu oloupeme, nastrouháme, prosolíme a necháme okapat na šířku.
  2. Mezitím odstraníme jádra z dýňe, oloupeme ji a nastrouháme.
  3. Dýni a cuketu smícháme s ostatními surovinami v hrubší těsto.
  4. Na plechu vyloženém pečícím papírem nebo jinou nepřilnavou podložkou vytvoříme (lžící) asi 12 hromádek.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 až 45 minut.

dýně

Další recepty z dýně najdete ZDE.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Máma na mateřské a její jídelníček od 9.4.2017

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *