Recept: Žluté rizoto

Následující recept bude kupodivu opět vege, ale při drobné obměně z toho můžete udělat klidně pořádné masové rizoto. Veselou barvu dodává trochu nedoceněné koření kurkuma.

Kurkumové rizoto se slunečnicí a uzeným tofu

Ingredience:

  • 250 g rýže arborio (cca 1 hrnek)
  • 1 menší cibule
  • pár drobných růžiček brokolice
  • rostlinný olej
  • kurkuma
  • zeleninový bujón
  • slunečnicová semínka
  • uzené tofu
  • dle chuti trocha sojové omáčky

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibulku a přidáme rýži.
  2. Rýži opražíme (necháme jí „zesklovatět“) a přidáme brokolici.
  3. Posypeme asi 1 lžičkou kurkumy a 1 lžičkou sypkého bujónu a zalijeme 1,5 hrnkem vody (popř. 1 lžička kurkumy a 1,5 hrnkem zeleninového vývaru).
  4. Vaříme na mírném plameni do změknutí rýže (cca 15 až 20 minut).
  5. Podáváme s nastrouhaným uzeným tofu a semínky.

recept

Přečtěte si také  Čtení pro dospělé: Kuchařka Bjukitchen

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *