Kam na jídlo: Spicymama

Bylo asi dvacet minut po našem obědě a Martin už minimálně pětkrát zopakoval, že nic lepšího v poslední době nejedl. A já mu musím dát za pravdu. Navštívili jsme asijské bistro ve třetím (žlutém) patře Centra Černý Most. Přesně to bistro, o kterém se v poslední době tak mluví. A to je otevřeno teprve čtrnáct dní, zkušební provoz začal totiž 13. 9. 2016 v 16:00. Mimochodem na Facebooku se ke dni, kdy píšu tento článek, může stránka Spicymama pyšnit 8406 fanoušky – pardon, už 8430! O tom si můžu nechat jenom zdát.

Ale nebudeme odbíhat od tématu, kterým je jídlo s velkým J. Cesta do bistra je sice delší, než by si zasloužilo, ale věřte, že už jenom vstup do něj stojí za to vidět. Hlavní vchod s minimalistickým logem a nápisem, které říkají vše, co je třeba, je lemován aktuální nabídkou.

Když jsme do bistra vešli, upozornila jsem Martina na fakt, že je přítomná sama Kamu, která pomáhala podnik rozjet, a taky jsem doplnila informaci, že má doma bostonského teriéra. Podíval se na mě a podivil se nad tím, že o všech a všem možném toho spoustu vím. Ale to bude můj přirozený zájem o behind the scenes a taky pravidelné špiclování sociálních sítí a instagramu 😉

Zdroj: Instagram/chefkamu

V rámci denní nabídky 29. 9. 2016 jste mohli ochutnat klasiku ve třech obměnách v podobě PHOlévky s rýžovými nudlemi, asijským hovězím vývarem, mungo klíčky, jarní cibulkou, chilli, limetkou a samozřejmě koriandrem. Polévku (a dezert) jsme bohužel neměli, byla to chyba, ale doufám, že jí brzo napravíme. Za to jsme ochutnali BO LA LOT slider, což je taková asijská verze menšího sendviče, ve kterém jsme našli hovězí válečky v betelovém listu (mám za to, že to je pepřovník), nakládanou mrkvičku a další jemně krájenou zeleninu na hoi sin majonéze. A taky KARAAGE, tedy marinované kuřecí kousky v extrachutném těstíčku, tamarindová omáčka, luxusně chutnající a vypadající jasmínová rýže a asijský salát k tomu. Co vám budu povídat, byl to luxus největší! Na obrázku níže vidíte lákačku z Facebooku a pod Sebastiánovo údivem podobu, kterou jsme dostali do rukou my.

Přečtěte si také  Kam s dětmi: Šumava, 150 kilometrů od Prahy

A jak to vypadalo na talíři?

Možná jsou ty horní obrázky barevnější, ale pochybuji, že chuť našich jídel byla o něco ochuzená. A málem bych zapomněla. Měli jsme okurkovo-citronovou limonádu a byla opravdu skvělá!

Ráda bych vám ukázala podobu toho krásného bistra, ale k tomu můžu říct jen pár věcí:

  1. To musíte vidět!
  2. Není to příliš vhodné pro malé děti a je tam opravdu málo místa pro kočárky.
  3. Najdete zde originální obrazy, zajímavé prostorové prvky (koukejte nahoru) a koření v krabičkách.

Jednu výtku však přeci jen nakonec máme (a nejsme asi sami), bylo toho málo! Ale gramáž je uvedená u každého jídla, mělo nám to být jasné 🙂

Jeden komentář Přidejte váš

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *