Recept: Jablečný „crumble“

O koláči pro líné kuchaře už jste jednou četli. Tenhle „líný“ koláč je trochu vylepšený. Obsahuje totiž velký podíl vloček, a nejen těch ovesných. Tentokrát jsem trochu experimentovala. Vlastně abych se přiznala, nasypala jsem do mísy, co jsem nechtěla. Byla to směs pohankových a rýžových vloček. Ale pak jsem se nad tím zamyslela a řekla si, že to prostě vyzkoušíme a uvidíme. A byl z toho recept na falešný crumble.

Jablečný „crumble“

Ingredience:

  • 4 jablka
  • 125 g vloček (ovesné, pohankové, rýžové)
  • 150 g hladké (špaldové) mouky
  • 150 g cukru nebo oblíbeného tekutého sladidla
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 150 g másla (ghí) nebo rostlinného tuku
  • ořechy dle chuti

Postup:

  1. Jablíčka omyjeme, oloupeme (není nutné) a zbavíme jadřinců a nastrouháme. Smícháme se skořicí a případně i s ořechy.
  2. V další míse si smícháme všechny sypké ingredience.
  3. Do lehce vymazané zapékací misky (stačí menší) dáme polovinu sypké směsi, jablíčka a zbytek sypké směsi. 
  4. Na „těsto“ poklademe plátky nebo zalijeme rozpuštěným máslem nebo tukem.
  5. Pečeme na 180°C asi 45 minut (do zhnědnutí a zkřupavění vrchní vrstvy a vsátí tuku).

recept

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Montessori na severský způsob

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *