V kuchyni

Recept: Řepa na chleba

Opět jsme dostali velkou zásobu BIO potravin od kamarádky. Kromě čerstvých (šťastných) vajec jsme v balíčku našli spoustu jablíček (recept na domácí přesnídávku zde), a jednu roztomilou červenou řepu.

Trochu sobecky jsem jí tentokrát nevyužila na babyfood, ale udělala jsem si výbornou večeři. Takovou úžasnou barvu umí jenom řepa! Ještě teď mám narůžovělé prsty.

Jediné, co mi chybělo, byl domácí chleba. Ale to už jsem opravdu nestihla. A navíc jsem měla hlad.

Řepová pomazánka Easy Peasy

Ingredience: 

  • menší červená řepa
  • tvaroh nebo cottage (nebo i bílé tofu)
  • řapík celeru
  • stroužek česneku
  • malá hrst vlašských ořechů
  • sůl a pepř 

Postup: 

  1. Řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Spolu s pokrájeným celerem, oloupaným česnekem a ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na konzistenci dle libosti.
  3. Smícháme s tvarohem a dochutíme. 
  4. Namažeme na chleba. Můžeme dozdobit petrželkou nebo natí z celeru.

řepa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..