Babyfood Děti Rodiče V kuchyni

Recept: Domácí želatinové bonbóny

Jen co se nám doma objevilo deset litrů čistého jablečného moštu, začala jsem přemýšlet, jestli se z něj nedá vykouzlit taky něco jiného než sakra dobré pití. A pak mě přepadla spásná myšlenka. Bonbóny. Želatinové. Domácí haribo!

No dobře, do mých milovaných gumových medvídků to má sakra daleko, ale co se týče složení, tak jsou ty domácí bonbóny naprosto nesrovnatelné s čímkoliv, co si koupíte v obchodě.

Žádný přidaný cukr, žádné nebezpečné „přírodní“ barvivo, žádná namletá kopýtka.

Domácí želatinové bonbóny

Ingredience:

  • 300 až 500 ml 100% ovocné šťávy 
  • 5 gramů agaru
  • sladidlo pro ty, kdo mají raději méně „přírodní“ příchuť

Postup: 

  1. Ovocnou šťávu smícháme s agarem.
  2. Směs přivedeme k varu a následně stáhneme.
  3. Tekutinu slijeme do silikonových formiček nebo jednoduše do plastové krabičky (do výšky asi 1 cm).
  4. Necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a následně minimálně hodinu v lednici.
  5. Nakonec vytlačíme z formiček nebo vykrojíme požadované tvary. Pokud jste použili krabičku, je nejlepší jednoduše nakrájet kostičky, nezbude žádný „odpad“.

Pokud máte raději bonbóny takříkajíc na skus, doporučuji spíš ubrat šťávu nebo přisypat více agaru. Nezoufejte, pokud se první várka nepodaří. Suroviny jsou dostupné a postup snadný. Zkusíte to znova a množství vychytáte.

Tyhle laskominky můžete dát bez problému i opravdu malým dětem. Sebastiánovi moc chutnají.

2 Comment

  1. Jak dlouho vydrží hotoví medvídci? Vytvořila jsem v úterý, ale dcera přijede až v neděli. Nezkazí se v lednici?

    1. Hezký den Martino, vždycky jsem vyráběla bonbonky ihned ke spotřebě, nerada bych tedy potvrzovala něco, s čím nemám zkušenosti, ale za mě už jsou 4 dny dlouho, vzhledem k tomu, že se jedná o čerstvou ovocnou šťávu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..