S podzimem tradičně přichází velké množství dýní v obchodech. Sebík už je nemiluje tolik, jako když byl menší, proto se je snažím zakamuflovat do nejrůznějších podob. Naposledy jsme si udělali k rychlému obědu placičky, které nás překvapivě i docela zasytily.
Dýňovo-cuketové placky
Ingredience:
- ½ dýně Hokkaidó
- 1 cuketa
- cca 2 lžíce kukuřičné strouhanky
- cca 2 lžíce mouky (použila jsem hladkou špaldovou)
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce oleje
Postup:
- Cuketu oloupeme, nastrouháme, prosolíme a necháme okapat na šířku.
- Mezitím odstraníme jádra z dýňe, oloupeme ji a nastrouháme.
- Dýni a cuketu smícháme s ostatními surovinami v hrubší těsto.
- Na plechu vyloženém pečícím papírem nebo jinou nepřilnavou podložkou vytvoříme (lžící) asi 12 hromádek.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 až 45 minut.
Další recepty z dýně najdete ZDE.