Následující recept bude kupodivu opět vege, ale při drobné obměně z toho můžete udělat klidně pořádné masové rizoto. Veselou barvu dodává trochu nedoceněné koření kurkuma.
Kurkumové rizoto se slunečnicí a uzeným tofu
Ingredience:
- 250 g rýže arborio (cca 1 hrnek)
- 1 menší cibule
- pár drobných růžiček brokolice
- rostlinný olej
- kurkuma
- zeleninový bujón
- slunečnicová semínka
- uzené tofu
- dle chuti trocha sojové omáčky
Postup:
- Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibulku a přidáme rýži.
- Rýži opražíme (necháme jí „zesklovatět“) a přidáme brokolici.
- Posypeme asi 1 lžičkou kurkumy a 1 lžičkou sypkého bujónu a zalijeme 1,5 hrnkem vody (popř. 1 lžička kurkumy a 1,5 hrnkem zeleninového vývaru).
- Vaříme na mírném plameni do změknutí rýže (cca 15 až 20 minut).
- Podáváme s nastrouhaným uzeným tofu a semínky.