Recept: Domácí želatinové bonbóny

Jen co se nám doma objevilo deset litrů čistého jablečného moštu, začala jsem přemýšlet, jestli se z něj nedá vykouzlit taky něco jiného než sakra dobré pití. A pak mě přepadla spásná myšlenka. Bonbóny. Želatinové. Domácí haribo!

No dobře, do mých milovaných gumových medvídků to má sakra daleko, ale co se týče složení, tak jsou ty domácí bonbóny naprosto nesrovnatelné s čímkoliv, co si koupíte v obchodě.

Žádný přidaný cukr, žádné nebezpečné „přírodní“ barvivo, žádná namletá kopýtka.

Domácí želatinové bonbóny

Ingredience:

  • 300 až 500 ml 100% ovocné šťávy 
  • 5 gramů agaru
  • sladidlo pro ty, kdo mají raději méně „přírodní“ příchuť

Postup: 

  1. Ovocnou šťávu smícháme s agarem.
  2. Směs přivedeme k varu a následně stáhneme.
  3. Tekutinu slijeme do silikonových formiček nebo jednoduše do plastové krabičky (do výšky asi 1 cm).
  4. Necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a následně minimálně hodinu v lednici.
  5. Nakonec vytlačíme z formiček nebo vykrojíme požadované tvary. Pokud jste použili krabičku, je nejlepší jednoduše nakrájet kostičky, nezbude žádný „odpad“.

Pokud máte raději bonbóny takříkajíc na skus, doporučuji spíš ubrat šťávu nebo přisypat více agaru. Nezoufejte, pokud se první várka nepodaří. Suroviny jsou dostupné a postup snadný. Zkusíte to znova a množství vychytáte.

Tyhle laskominky můžete dát bez problému i opravdu malým dětem. Sebastiánovi moc chutnají.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Recept: Domácí müsli tyčinky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *