Mám pocit, že vás na blogu tak trochu zahltím recepty. Důvod je jediný, měla jsem doma kilo datlové pasty. Je to přesně ta pasta, která neobsahuje nic než čisté datle, a přesto je cena takového produktu nečekaně nízká. Takže se mi doma objevilo tisíc gramů datlí a já jsem začala přemýšlet a hledat, co z nich připravit. Začalo to datlovými čtverečky, pokračovalo řepovými a batátovými brownies, které se chystám teprve sepsat, až jsem skončila u domácích müsli tyčinek.
Domácí müsli tyčinky
Ingredience:
- 100 g datlové pasty
- 50 g sušeného ovoce
- 40 g vloček
- 15 g pukanců
V receptu jsem kromě datlové pasty použila sušené švestky a brusinky. Vločky jsem nepoužila ovesné, nýbrž jahelné, pohankové a také rýžové. A nakonec jsem přidala pukance, já měla zrovna při ruce pohankové a jahelné.
Postup:
- Datlovou pastu a ovoce pokrájíme na drobnější kousky.
- Všechny ingredience (kromě pukanců) vložíme do výkonného robota, dokud nevznikne pastovitá hmota (cca 2 minuty).
- Do směsi zapracujeme pukance.
- Vzniklé těsto napěchujeme například do pečící misky, kterou předtím lehce vymažeme třeba kokosovým olejem. A necháme minimálně hodinu ztuhnout v lednici.
- Následně vyklopíme, nakrájíme na tyčinky a každou z nich zabalíme.
- Znovu uložíme do chladu, kde vydrží třeba i týden.
Inspirace: CooKačka