Děti

Recept: Domácí müsli tyčinky

Mám pocit, že vás na blogu tak trochu zahltím recepty. Důvod je jediný, měla jsem doma kilo datlové pasty. Je to přesně ta pasta, která neobsahuje nic než čisté datle, a přesto je cena takového produktu nečekaně nízká. Takže se mi doma objevilo tisíc gramů datlí a já jsem začala přemýšlet a hledat, co z nich připravit. Začalo to datlovými čtverečky, pokračovalo řepovými a batátovými brownies, které se chystám teprve sepsat, až jsem skončila u domácích müsli tyčinek. 

Domácí müsli tyčinky

Ingredience:

  • 100 g datlové pasty
  • 50 g sušeného ovoce
  • 40 g vloček
  • 15 g pukanců 

V receptu jsem kromě datlové pasty použila sušené švestky a brusinky. Vločky jsem nepoužila ovesné, nýbrž jahelné, pohankové a také rýžové. A nakonec jsem přidala pukance, já měla zrovna při ruce pohankové a jahelné.

Postup:

  1. Datlovou pastu a ovoce pokrájíme na drobnější kousky.
  2. Všechny ingredience (kromě pukanců) vložíme do výkonného robota, dokud nevznikne pastovitá hmota (cca 2 minuty).
  3. Do směsi zapracujeme pukance.
  4. Vzniklé těsto napěchujeme například do pečící misky, kterou předtím lehce vymažeme třeba kokosovým olejem. A necháme minimálně hodinu ztuhnout v lednici.
  5. Následně vyklopíme, nakrájíme na tyčinky a každou z nich zabalíme.
  6. Znovu uložíme do chladu, kde vydrží třeba i týden.

Domácí müsli tyčinky

Inspirace: CooKačka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.