Tak došlo i na nás. Pribináčky a Lipánky byly první mléčné produkty, které jsem po své nedobrovolné dietě s chutí jedla. Trochu mě po těch letech překvapila cena a složení. A tak jsem se rozhodla, že půjdeme cestou nejmenšího zla a za stejnou cenu si doma vyrobíme větší a zdravější množství smetanového dezertu. Bylo to opravdu snadné. A dobré!
Domácí pribináček
Ingredience:
- tvaroh ve vaničce
- smetana ke šlehání
- cukr nebo sirup
Postup:
- Nejprve si vyšleháme smetanu. Co nejvíc to půjde. Ale pozor, aby se z toho nestalo máslo.
- Poté opatrně přimícháme tvaroh.
- A nakonec přidáme sladidlo. Já jsem použila k základnímu doslazení dětské verze rýžový sirup a pro dospělé domácí vanilkový cukr.
Jelikož je to dezert dělaný doma z čerstvých surovin, neobsahuje samozřejmě žádné konzervanty a podobná strašidýlka. V uzavřené nádobe ho ale můžete beze strachu skladovat i 2 dny. My ho měli jeden den ke snídani a druhý ke svačince.
Pokud máte rádi čokoládovější verzi, klidně přidejte kvalitní kakao nebo karob. Lze ho smíchat také s čerstvým ovocem. A tak dále. Chuti se meze nekladou. Zkuste ale třeba jen čerstvé ovoce a celozrnné brownies z nové kuchařky 😉