Při vymýšlení obědů pro Sebastiána dělám hodně často placky. Je to snadné a rychlé a Sebastiánovi se zavděčím, protože ač si nemůžu stěžovat, že by něco neměl rád, je občas dost vybíravý. Tenhle recept patří mezi „dýňové“ a určitě ho vyzkoušejte. Když přidáte trochu víc česneku a soli, bude určitě chutnat i dospělým.
Dýňové placky se špenátem
Ingredience:
- ½ dýně
- hrst špenátu
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky
- sůl, pepř, případně čerstvé bylinky
- olej
Postup:
- Dýni vydlabeme a nastrouháme.
- Cibuli nakrouháme na jemno, česnek prolisujeme.
- Špenát pokrájíme na drobnější proužky.
- Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto podobné tomu bramborákovému.
- Na rozpáleném oleji (masožravci mohou použít také sádlo) smažíme do zlatova.
- Dýňáčky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.