V kuchyni

Recept: Fazolové brownies

Pokud byste zadali do vyhledávače heslo „fazolové b…“, tak asi třetí položka budou brownies, do kterých se dávají netradičně (nebo dnes už možná i tradičně) červené nebo černé fazole.

Proč se vlastně do receptu na moučník přidávají fazole? Co je tohle za blbost, říkáte si. Klasickými ingrediencemi jsou hořká čokoláda (spouuusta), máslo, vejce, cukr a mouka a někdy i ořechy. Pokud ale chcete zdravější variantu nebo dokonce veganskou verzi, musíte volit trochu jiný postup a nakupovat podle odlišného seznamu. Pokud konzervované fazole dobře propláchnete nebo uvaříte doma, nebude jejich chuť znát (no dobrá, trochu samozřejmě ano), rozhodně však v jedné porci získáte pořádnou dávku bílkovin.

brownies

Fazolové brownies

Ingredience:

  • 2 plechovky červených fazolí bez nálevu
  • 200 g hladké mouky
  • 125 g přírodního třtinového cukru
  • 1 banán
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 75 ml rostlinného oleje (není podmínkou, ale brownies bude vláčnější)
  • minimálně 50 g poctivého kakaa (mletých kakaových bobů) nebo tmavé čokolády (čím čokoládovější, tím větší množství)
  • 1 sáček vanilkového cukru (není podmínkou)
  • 1 lžíce kypřícího prášku

 

Postup

  1. Propláchnuté fazole, banán a mléko (případně také olej) rozmixujeme. 
  2. V míse smícháme suché ingredience a přidáme k nim rozmixovanou směs.
  3. Vše důkladně promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (můžeme vyložit pouze pečícím papírem). Vrstva by měla být asi 1 cm.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud není povrch lehce rozpraskaný.

Podívejte se také na naše další recepty, které jsme pro vás vyzkoušeli.

⇓ RECEPT KE STAŽENÍ A ZALOŽENÍ DO VAŠÍ KUCHAŘKY ⇑

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..