V kuchyni

Recept: Tvarohový „šupdotrouby“ pro úplný trouby 

Tenhle moučník by se taky mohl jmenovat Nebe v hubě nebo To už se to snědlo?, protože to je fakt extra třída a zvládne to i to největší kuchařský jelito na světě.

Tvarohový buchty mám moc ráda, i když sehnat bezlaktózový tvaroh je někdy nadlidský úkol. Tentokrát jsem ale měla doma DVA! Obvykle z něj dělám pomazánku, po které se nesmíte s nikým líbat, ale chtělo to něco nového. A hlavně sladkého! Přiznávám, jsem trochu závislá na cukru.

Otevřela jsem pana gůgla a zadala „tvarohová buchta“. Nečekaně. Vyjelo mi milion tisíc možností, jak ten bílý poklad přetvořit v dezert. Narazila jsem ovšem na novinku, kterou už moje maminka (samozřejmě) dávno znala.

Tvarohový šup do trouby

Na níže uvedené množství jsem použila klasickou dortovou formu. Na plech doporučuji dvojnásobné množství.

Ingredience

  • 1 ¼ hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 vaničky tvarohu (cca 350 g)
  • 2 menší vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ½ balení vanilkového pudinku
  • asi 100 g másla

Postup

  1. V jedné míse pořádně promícháme sypké ingredience.
  2. V druhé míse vyšleháme tvaroh, vejce a puding.
  3. Formu nedoporučuji vymazávat a vysypávat, ale rovnou vyložit pečícím papírem.
  4. Do formy nasypeme asi polovinu sypké směsi, následně ji zalijeme tvarohovou náplní a zasypeme zbytkem sypkých ingrediencí.
  5. Koláč poklademe po celém povrchu plátky másla.
  6. Pečeme na 180°C asi 45 minut nebo dokud vrchní strana nezhnědne.

img_6832b

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..