Recept: Domácí pribináček

Tak došlo i na nás. Pribináčky a Lipánky byly první mléčné produkty, které jsem po své nedobrovolné dietě s chutí jedla. Trochu mě po těch letech překvapila cena a složení. A tak jsem se rozhodla, že půjdeme cestou nejmenšího zla a za stejnou cenu si doma vyrobíme větší a zdravější množství smetanového dezertu. Bylo to opravdu snadné. A dobré!

Domácí pribináček

Ingredience:

  • tvaroh ve vaničce
  • smetana ke šlehání
  • cukr nebo sirup

Postup:

  1. Nejprve si vyšleháme smetanu. Co nejvíc to půjde. Ale pozor, aby se z toho nestalo máslo.
  2. Poté opatrně přimícháme tvaroh.
  3. A nakonec přidáme sladidlo. Já jsem použila k základnímu doslazení dětské verze rýžový sirup a pro dospělé domácí vanilkový cukr.

pribináček

Jelikož je to dezert dělaný doma z čerstvých surovin, neobsahuje samozřejmě žádné konzervanty a podobná strašidýlka. V uzavřené nádobe ho ale můžete beze strachu skladovat i 2 dny. My ho měli jeden den ke snídani a druhý ke svačince.

Pokud máte rádi čokoládovější verzi, klidně přidejte kvalitní kakao nebo karob. Lze ho smíchat také s čerstvým ovocem. A tak dále. Chuti se meze nekladou. Zkuste ale třeba jen čerstvé ovoce a celozrnné brownies z nové kuchařky 😉

Share on FacebookEmail this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on YummlyShare on RedditShare on Tumblr
Přečtěte si také  Recept: Špaldové sušenky 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *