Je tu další sezónní (vegan) recept, ve kterém zužitkujete zubatou halloweenskou dýni. Pokud máte rádi červenou čočku a trochu té tradiční indické kuchyně, bude se Vám dnešní recept určitě líbit.
Hokkaidóvý dhal
Ingredience:
- menší Hokkaidó (asi 400 g)
- 1 hrnek červené čočky
- 1 konzerva rajčat
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička garam masala
- ½ lžičky mletého koriandru
- menší chilli paprička
- olej
Postup:
- Na mírně rozpáleném oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibulku.
- Dýni nakrájíme na asi 1 cm kostičky a přidáme k cibulce. Zalijeme vodou a necháme asi 20 minut dusit (do změknutí dýně).
- Následně přidáme rajčata a čočku a vaříme dalších 15 minut.
- Na závěr přimícháme prolisovaný česnek a koření, případně také chilli (vynecháme, pokud nechceme příliš ostrý pokrm).
- Pokud máte rádi více kořeněná jídla, můžete přidat ještě římský kmín, hořčičné semínko a v neposlední řadě čerstvý zázvor.
- Necháme lehce zhoustnout a můžeme podávat například s čerstvým pečivem.
1 Comment