V kuchyni

Recept: Jablečný “šupdotrouby”

Pokračování série receptů pro líné či méně šikovné kuchaře. Stačí jen smíchat, nasypat, upéct a sníst!

Jablečný “šupdotrouby”

Na níže uvedené množství jsem použila klasickou dortovou formu. Na plech doporučuji dvojnásobné množství.

Ingredience

  • 1 hrnek dětské krupice (můžete použít běžnou pšeničnou nebo třeba pohankovou)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 kg jablek
  • dle chuti ořechy a skořice
  • asi 100 g másla

Postup

  1. V jedné míse pořádně promícháme sypké ingredience.
  2. V druhé míse promícháme nastrouhaná jablka, skořici a mleté nebo podrcené ořechy.
  3. Formu nedoporučuji vymazávat a vysypávat, ale rovnou vyložit pečícím papírem.
  4. Do formy nasypeme asi polovinu sypké směsi, následně ji překryjeme jablečnou náplní a zasypeme zbytkem sypkých ingrediencí.
  5. Koláč poklademe po celém povrchu plátky másla.
  6. Pečeme na 180°C asi 45 minut a z trouby vyjmeme ve chvíli, kdy vrchní strana zhnědne.

šup do trouby

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..