Pokračování série receptů pro líné či méně šikovné kuchaře. Stačí jen smíchat, nasypat, upéct a sníst!
Jablečný “šupdotrouby”
Na níže uvedené množství jsem použila klasickou dortovou formu. Na plech doporučuji dvojnásobné množství.
Ingredience
- 1 hrnek dětské krupice (můžete použít běžnou pšeničnou nebo třeba pohankovou)
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- ½ prášku do pečiva
- 1 kg jablek
- dle chuti ořechy a skořice
- asi 100 g másla
Postup
- V jedné míse pořádně promícháme sypké ingredience.
- V druhé míse promícháme nastrouhaná jablka, skořici a mleté nebo podrcené ořechy.
- Formu nedoporučuji vymazávat a vysypávat, ale rovnou vyložit pečícím papírem.
- Do formy nasypeme asi polovinu sypké směsi, následně ji překryjeme jablečnou náplní a zasypeme zbytkem sypkých ingrediencí.
- Koláč poklademe po celém povrchu plátky másla.
- Pečeme na 180°C asi 45 minut a z trouby vyjmeme ve chvíli, kdy vrchní strana zhnědne.
1 Comment