V kuchyni

Recept: Hokkaidóvý dhal

Je tu další sezónní (vegan) recept, ve kterém zužitkujete zubatou halloweenskou dýni. Pokud máte rádi červenou čočku a trochu té tradiční indické kuchyně, bude se Vám dnešní recept určitě líbit.

Hokkaidóvý dhal

Ingredience:

  • menší Hokkaidó (asi 400 g)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička garam masala
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • menší chilli paprička
  • olej

Postup:

  1. Na mírně rozpáleném oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibulku.
  2. Dýni nakrájíme na asi 1 cm kostičky a přidáme k cibulce. Zalijeme vodou a necháme asi 20 minut dusit (do změknutí dýně).
  3. Následně přidáme rajčata a čočku a vaříme dalších 15 minut.
  4. Na závěr přimícháme prolisovaný česnek a koření, případně také chilli (vynecháme, pokud nechceme příliš ostrý pokrm).
  5. Pokud máte rádi více kořeněná jídla, můžete přidat ještě římský kmín, hořčičné semínko a v neposlední řadě čerstvý zázvor.
  6. Necháme lehce zhoustnout a můžeme podávat například s čerstvým pečivem.

dhal

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.